Openbare verlichting

Voor diverse opdrachtgevers voeren wij werkzaamheden uit m.b.t. de openbare verlichting.

 


Uitwisselen lichtmasten in Almelo

Voor Imtech Traffic & Infra hebben in aanneming +/- 150 masten uitgewisseld. Deze varieerden van paaltoppers van 5 meter tot 8 meter masten met uitlegger. Het aan- en afsluiten werd door Imtech zelf gedaan waarin er nauw contact was tussen de monteurs en onze mannen. Want s'avonds moest alles wel weer branden.

Alle nieuwe armaturen zijn uitgevoerd in led-verlichting die energie zuiniger zijn dan de conversionele verlichting. Dit scheeld de gemeente in de energiekosten en levert een positieve bijdrage aan het milieu.


  

Plaatsen en aansluiten lichtmasten in Enschede

Op een nieuwbouw terrein hebben wij een aantal noodmasten geplaatst en aangesloten op het net. De gemeente verwacht dat er door de verlichting minder diefstal word gepleegd van bouwmaterialen.


Kabelsanering Groningen.

In diverse wijken van Groningen hebben wij kabel gesaneerd voor de openbare verlichting. Dit houd in, de oude kabel eruit en een nieuwe erin. In hetzelfde proces werden de aansluitkasten in de lichtmasten vervangen. De te maken moffen en het vervangen van de aansluitkasten zijn tevens door ons gedaan.

In stad Groningen waren veel storingen in het OV-net welke werden veroorzaakt door de oude bekabeling en de slechte aansluitkasten in de masten. Dit tot grote ergenis van de bewoners. Door deze sanering hoopt de gemeente een bedrijfzekere installatie te realiseren.


Verplaatsen windmolen / lichtmast Borne.

Voor Van Gelder klm hebben wij een lichtmast verplaatst die voorzien was van een windmolen en zonnepanelen. Deze stond niet op de juiste plek waardoor het rendement niet optimaal was.


Plaatsen PRIS-masten Doetinchem

Voor Imtech Traffic & Infra hebben wij assistentie verleend bij het plaatsen van PRIS-masten. Onze vrachtauto met autolaadkraan verzorgde het vervoer en het zetten op lokatie van de masten. Door de bebording op de achterkant van de vrachtauto kon de verkeersmaatregel, voor het veilig uitvoeren van de werkzaamheden, beperkt blijven wat weer minder hinder veroorzaakt voor het overige verkeer.

PRIS staat voor "Parkeer Route Informatie Systeem". Dit systeem leidt de reiziger naar de parkeermogelijkheden in de stad. Op de borden word aangegeven hoeveel vrije plekken er nog op de betreffende parkeergelegenheid aanwezig zijn. Hierdoor word eventuele irritatie bespaard doordat men niet onnodig hoeft te wachten.